Túrókrémmel töltött barackos torta

Túrókrémmel töltött barackos torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 20 dkg cukor
  • 16 dkg liszt
  • 8 tojás
  • 1 tasak sütőpor
  • 6 ek. víz
  • A krémhez:
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dl tejszín
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2,5 tasak habfixáló
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • A tetejére:
  • 2 db érett őszibarack
  • 1 tasak átlátszó tortazselé
  • 20 dkg cukor
  • 16 dkg liszt
  • 8 db tojás
  • 1 tasak sütőpor
  • 6 ek. víz
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dl tejszín
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2,5 tasak habfixáló
  • 1 db citrom
  • 2 db érett őszibarack
  • 1 tasak átlátszó tortazselé

Elkészítés:

A piskóta alapanyagait alaposan összedolgozom, majd sütőpapírral bélelt tortaformába simítom a masszát és aranybarnára sütöm, végül 2 lapra szelem.

Áttört túrót, porcukrot, citromlevet és reszelt héjat kikeverek, majd a tejszínt vaníliás cukorral és habfixálóval felverve beleforgatom.

A piskótát a túrós krémmel töltöm, illetve vonom be és a tetejét őszibarackszeletekkel rakom ki ízlésesen.

Zselatint főzök fel fel vízben és ráöntöm az őszibarackokra, majd pár órán át dermesztem a hűtőben.