Túrófánk

Túrófánk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • csipet só
  • 1 evőkanál rum
  • a sütéshez:
  • kb. 5 dl olaj
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • csipet
  • 1 evőkanál rum
  • 5 dl olaj

Elkészítés:

A túrót egy tálba tesszük, majd villával kicsit összenyomkodjuk, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. Ezután hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, a rumot, az egész tojásokat, majd kanállal összekeverjük. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. (Ha túl lágy lenne a tészta, akkor egy pici lisztet, ha túl kemény, akkor egy pici tejfölt keverjünk hozzá!)

Ezután a tésztából diónyi golyókat formázunk.(Minden golyó előtt picit belisztezzük a tenyerünket, úgy nem ragad rá a tészta.)

Egy serpenyőbe öntjük az olajat, majd felforrósítsuk. Amikor már kellőn felforrósodott az olaj, óvatosan belehelyezzük a tésztagolyókat, majd pár perc alatt szép aranybarnára sütjük a fánkokat. (Sütés közben többször átfordítjuk, hogy szép egyenletesen süljön.) Ezután a megsült fánkokat a zsiradékból kiszedjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Tálaláskor a langyosra hűlt fánkot ízlés szerint megszórjuk porcukorral, és lekvárral kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte el. Köszönjük!