Tonhalas brokkolis penne

Tonhalas brokkolis penne
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg tészta (ízlés szerinti)
  • 25 dkg brokkoli
  • 1 doboz tonhalkonzerv (nekem 18 dkg-os morzsolt tonhal)
  • 3 dl főzőtejszín
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg kockázott bacon
  • őrölt színes bors
  • 1 evőkanál apróra vágott zöldfűszer (ízlés szerint)
  • 25 dkg tészta
  • 25 dkg brokkoli
  • 1 doboz tonhalkonzerv
  • 3 dl főzőtejszín
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg kockázott bacon
  • őrölt színes bors
  • 1 evőkanál apróra vágott zöldfűszer (ízlés szerint)

Elkészítés:

A tésztát a szokott módon megfőzzük, leöblítjük és egy tálba tesszük.

A bacont serpenyőben megpirítjuk, kiszedjük a zsírjából. Lábosba tesszük, hozzáöntjük a tejszínt, megszórjuk pici sóval, őrölt színes borssal, zöldfűszerekkel. (Nekem most apróra vágott szárított újhagymaszár volt kéznél.)

Beleszórjuk a reszelt sajtot, és kevergetve hagyjuk felforrni, hogy a tejszín kicsit besűrűsödjön. Közben egy másik lábosban pár perc alatt megpároljuk a brokkolit, vigyázva, hogy ne puhuljon meg nagyon (harapható legyen). Utána már nincs más tennivalónk, csak a tésztára öntjük a mártást, hozzáadjuk a brokkolit és a lecsöpögtetett tonhalat.

Óvatosan átforgatjuk, és lehet tálalni.

Megjegyzés:

A receptet Siklitimi küldte be. Köszönjük!