Töltött bárány II

Töltött bárány II
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória költséges
Hozzávalók:
  • 1,5-2kg bárány eleje (oldalas részével)
  • 1 bárány belsősége (szíve, mája, veséje)
  • 8 tojás
  • 3 zsemle
  • 1 dl tej
  • 10-15 dkg zsír
  • 1 csomó zöldpetrezselyem
  • bors,
  • csipetnyi majoránna
  • 1,5-2kg bárány eleje
  • 1 bárány belsősége
  • 8 db tojás
  • 3 db zsemle
  • 1 dl tej
  • 10-15 dkg zsír
  • 1 csomó zöldpetrezselyem
  • bors,
  • csipetnyi majoránna

Elkészítés:

Vegyünk egy szép bárány elejét, és egy tompa végű késsel óvatosan (nehogy a bőrt kilyukasszuk) válasszuk el a bőrt a hústól. A legjobb, ha az oldalas részén fogunk hozzá.

Bedörzsöljük egy kis sóval, borssal. Ha ez megvan, a következő tölteléket készítjük hozzá: öt tojást megfőzünk keményre, aztán letisztítjuk a héját, és apró kockákra vágjuk. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. A belsőségekkel és zöldpetrezselyemmel együtt ledaráljuk. Jól összekeverjük 3 nyers tojással, egy kanál zsírral, és a fűszerekkel. Egyenletesen megtöltjük vele a bárányt. A nyílást, amelyen a tölteléket betoljuk, bevarrjuk. Zsírral átdörzsöljük.

Betesszük egy nagy tepsibe, kevés zsírt és kevés vizet teszünk alá, letakarjuk alufóliával, megszurkáljuk, hogy a gőz kijöjjön belőle.

Egy óra múlva levesszük a fóliát és hagyjuk szép pirosra sülni. Időnként zsírjával locsoljuk, hogy egyenletesen piruljon. (Ha kimarad a töltelékből, hőálló tálban azt is megsütjük. )

Miután megsült, a zsírjából kiszedjük. A zsírban 2-3 kanál lisztet kissé megpirítunk, majd 2-3dl vízzel föleresztjük. Jól felforraljuk, és a pecsenyelét fölszeletelt hús mellé öntjük.

A töltött bárány tálalás előtt 20-25 perccel legyen kész, hogy egy kissé megszikkadjon, mert így könnyebb fölszeletelni. Párolt rizst és cukros-ecetes salátát adunk hozzá.