Tiramisu mézes süteményből

Tiramisu mézes süteményből
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 75 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 6 db tojás
  • 35 dkg mandarin konzerv
  • 1 dl kávé
  • 6 evőkanál mandula likőr
  • 1 narancs leve
  • 40 dkg világos mézes puszedli (lásd: a Puha bögrés mézeskalács (puszedli) receptünket)
  • A tálaláshoz:
  • kakaópor
  • 75 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 6 db tojás
  • 35 dkg mandarin konzerv
  • 1 dl kávé
  • 6 evőkanál mandula likőr
  • 1 narancs leve
  • 40 dkg világos mézes puszedli
  • kakaópor

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, és végül a fehérjéből vert kemény habot.

Egy tál aljára belevágjuk a puszedli felét, meglocsoljuk a kávé, likőr és narancslé keverék felével, majd rátesszük a mandarin felét és betakarjuk a krém felével.

Erre rávágjuk a maradék puszedlit, meglocsoljuk a kávés keverékkel, rátesszük a mandarin másik felét és betakarjuk a maradék krémmel. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.