Thai csirke

Thai csirke
Elkészítési idő
3,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 25 dkg csirkemell
  • 1 doboz bambusz
  • gomba
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. étkezési keményítő
  • szójaszósz
  • gyömbér
  • chili
  • bors
  • cukor
  • 25 dkg csirkemell
  • 1 doboz bambusz
  • gomba
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 ek. étkezési keményítő
  • szójaszósz
  • gyömbér
  • chili
  • bors
  • cukor

Elkészítés:

A sózott, borsozott csirkecsíkokat a keményítővel és kis vízzel összeforgatom, utána fél órát pihentetem.

A beáztatott gombát felszelem, de az áztatóvizet megtartom.

Wokban, olajon dinsztelem a felaprított vöröshagymát, répát, majd reszelt gyömbérrel ízesítem.

Mehet bele a fokhagyma és a csirkehús.

Néhány percet pirítom és a gombát, illetve bambuszt is beleteszem.

Ízesítem sóval, borssal, kis chilivel, cukorral és szójaszóssszal.

Néhány kanálnyi áztatóvízzel felöntöm és 5 percet párolom fedő alatt.