Tepsis csülök

Tepsis csülök
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 nagy pohár tejföl
  • vágott kapor
  • karikázott lilahagyma
  • 1 füstölt csülök
  • vaj
  • 2 kg héjában főtt krumpli
  • 20 dkg juhtúró
  • bors
  • 1 nagy pohár tejföl
  • vágott kapor
  • karikázott lilahagyma
  • 1 db füstölt csülök
  • vaj
  • 2 kg héjában főtt krumpli
  • 20 dkg juhtúró
  • bors

Elkészítés:



Főzzük puhára a csülköt előző nap!
Csontozzuk ki, majd tekerjük folpackba!
Pihentessük a hűtőben éjszakára!

Főzzük meg másnap a krumplit a héjában!
Karikázzuk fel, majd tegyük tepsibe!
Szórjuk meg borssal, sóval és a túró felével!

Szeleteljük fel a csülköt egy éles késsel!
Terítsük rá a krumplira!
Tegyünk vajdarabkákat a csülökre!
Süssük meg előmelegített sütőben!

Keverjük össze a maradék túrót a tejföllel és a kaporral!
Kenjük a pirított hús tetejére, majd toljuk vissza annyi időre, hogy a tejföl épp átforrósodjon!
Szórjuk meg felkarikázott lilahagymával!