Tejes-boros körteleves

Tejes-boros körteleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 75 dkg körte
  • 5 dl tej
  • 2,5 dl fehérbor
  • 1/2 db citrom
  • 2 ek. liszt
  • 5 szem szegfűszeg
  • 75 dkg körte
  • 5 dl tej
  • 2,5 dl fehérbor
  • 1 db citrom
  • 2 ek. liszt
  • 5 szem szegfűszeg

Elkészítés:

A hámozott, darabolt körtét fazékba halmozom, szegfűszeggel ízesítve, forró tejjel felöntve.

Puhára főzöm a körtét és kevés vízzel kevert liszttel sűrítem.

Hozzáöntöm a bort és citromlevet, majd átforralom.