Tavaszi gyümölcstorta

Tavaszi gyümölcstorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 6 tojás
  • 200 g cukor
  • 90 g liszt
  • 60 g kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • a krémhez:
  • 100 g vegyes gyümölcs
  • 1 evőkanál porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • a tetejére:
  • 500 g marcipán (rózsaszín)
  • pár darab marcipán tojás
  • barna ételfesték
  • ecset
  • cseresznyefa virág
  • 6 db tojás
  • 200 g cukor
  • 90 g liszt
  • 60 g kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 100 g vegyes gyümölcs
  • 1 evőkanál porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • 500 g marcipán (rózsaszín)
  • pár darab marcipán tojás
  • barna ételfesték
  • ecset
  • cseresznyefa virág

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a tojások sárgáját, majd a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk.

Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, 3 lapba vágjuk.

A krémhez a gyümölcsöt leturmixoljuk és összekeverjük egy evőkanál porcukorral. A tejszínt kemény habbá verjük és belekeverjük a gyümölcsöt is. Ezzel a krémmel töltjük meg a tortát és vonjuk be az oldalát.

A marcipánt kinyújtjuk és befedjük vele a tortát. Az ételfesték és az ecset segítségével ágakat festünk a tortára, majd élő virágokkal és a marcipán tojásokkal díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Noémi küldte be. Köszönjük!