Tárkonyos csirkegombócleves

Tárkonyos csirkegombócleves
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 db szikkadt zsemle
  • 1 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál fehérrépa
  • 20 dkg hosszú hüvelyű zöldbab
  • 1 evőkanál frissen vágott tárkony
  • olaj
  • frissen őrölt bors
  • citrom
  • 2 dl tejszín
  • 1 liter csirke húsalaplé
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 db szikkadt zsemle
  • 1 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál fehérrépa
  • 20 dkg hosszú hüvelyű zöldbab
  • 1 evőkanál frissen vágott tárkony
  • olaj
  • frissen őrölt bors
  • citrom
  • 2 dl tejszín
  • 1 liter csirke húsalaplé

Elkészítés:

A csirkemellet apróra vágjuk, és aprítóban finomra daráljuk. A zsemlét aprítóban morzsává aprítjuk. Összedolgozom a tojással 1 teáskanál sóval, borssal, petrezselyemmel, zúzott fokhagymával és a zsemlemorzsával. Félretesszük a masszát.
A vöröshagymát apróra kockázzuk, a csíkokra vágott répákkal együtt olajon megdinszteljük. Beletesszük a tárkonyt, a mirelit zöldbabot, felöntjük 1 liter húsalaplével és felforraljuk. A húsból vizes kézzel gombócokat formázunk, és a levesbe tesszük főni.
30 perc főzés után utána sózzuk, borsozzuk, elkeverjük benne a tejszínt. Citromlével tehetjük még pikánsabbá.

Megjegyzés:

A receptet Némethné Zsuzsa küldte be. Köszönjük!