Szuper könnyű sajtos pogácsa

Szuper könnyű sajtos pogácsa
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 kávéskanál só
  • 2 kis pohár tejföl
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg élesztő
  • 30 dkg sajt (finomabb, ha többféléből készül, legyen benne füstölt)
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 kávéskanál
  • 2 kis pohár tejföl
  • 3 db tojássárgája
  • 5 dkg élesztő
  • 30 dkg füstölt sajt

Elkészítés:

Felfuttatom az élesztőt egy kis tejben egy kiskanál cukorral. A lisztbe belemorzsolom a margarint, beleteszem a sót, az élesztőt, 3 tojás sárgáját és a tejfölből fokozatosan annyit, hogy a tészta jól összeálljon. (Lehet, hogy több tejföl kell, de inkább kevesebb szokott belemenni.) Jól összegyúrom és félreteszem egy kicsit kelni, kb. 15 percig.

A tésztát 2 cm vékonyra nyújtom, megszórom majdnem az egész reszelt sajttal és több rétegben hajtogatom. Ezután ismét állni hagyom 15 percig.

Ismét kinyújtom, hajtogatom és állni hagyom 5 percig. Ezt háromszor végigcsinálom, végül 1 cm vastagra nyújtom.

Bevagdalom a tetejét, megkenem tojásfehérjével és megszórom a maradék sajttal. Pogácsaszaggatóval kiszaggatom (nem baj, ha nem tökéletesen kerek, ez adja meg az érdekességét.)

Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütöm.