Színes zöldségtorta gombafasírttal

Színes zöldségtorta gombafasírttal
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • A zöldségtortához:
  • 1 kisebb kínai kel
  • 1 db kisebb karfiol
  • 1 db brokkoli
  • 1 db karalábé
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • szerecsendió
  • bors
  • A gombafasírthoz (9 db lesz belőle):
  • 25 dkg gomba
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoranna
  • pirospaprika
  • 1,5 evőkanál rizsliszt
  • 1 db tojás
  • 1 marék zellerzöld
  • olaj
  • zsemlemorzsa
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • 1 marék zellerzöld
  • 1 db tojás
  • 1,5 evőkanál rizsliszt
  • pirospaprika
  • majoranna
  • bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej hagyma
  • 25 dkg gomba
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • 2 db fehérrépa
  • 4 db sárgarépa
  • 1 db karalábé
  • 1 db brokkoli
  • 1 db kisebb karfiol
  • 1 kisebb kínai kel

Elkészítés:

A zöldségeket sós vízben megfőzzük. A kínai kelből leszedünk 12 levelet, és sós vízben azt is pár percig főzzük. A megfőtt zöldségekből a répákat és a karalábét lereszeljük.

Előkészítünk egy kapcsos tortaformát, vajjal kikenjük, és körberakjuk 10 db kínai kel levéllel. Alulra a brokkolit nyomkodjuk, erre jön a fehér színű zöldségkeverék, majd a sárgarépa reszelék. Jól nyomkodjuk le, és óvatosan megfordítva a levét öntsük le róla.

Egy bögrében a rizslisztet a tojással, a borssal és a szerecsendióval elkeverjük, 1 dl tejet adunk hozzá és a zöldségtortánkra öntjük, villával megszurkáljuk. Ráhajtjuk a levelek kiálló részét, betakarjuk a megmaradt levéllel.

Előmelegített (190 fokos) sütőben kb. 1 órát sütjük.

A gombákat megpucoljuk, egészen apró darabokra vágjuk, a hagymát szintén, és kevés olajon, megsózva és a zellerlevelet is hozzáadva addig pároljuk, míg a levét elveszti. Ezután átöntjük egy másik tálba, megvárjuk, míg egy kicsit kihűl, adunk hozzá tojást, rizslisztet, fokhagymát és fűszereket. Zsemlemorzsába kanalazzuk, kézzel megformázzuk, és olajban kisütjük.