Szilvával és fügével töltött rétes

Szilvával és fügével töltött rétes
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 rúdhoz:
  • 1 csomag réteslap
  • 10 szem friss füge
  • 10 szem szilva
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg barna porcukor
  • darált dió
  • fahéj
  • olaj
  • 1 csomag réteslap
  • 10 szem friss füge
  • 10 szem szilva
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 15 dkg barna porcukor
  • dió
  • fahéj
  • olaj

Elkészítés:

A fügét, szilvát felkockázzuk centisre.

Darált dióval vegyítve olajon, világosra pirítjuk a zsemlemorzsát, majd cukorral, fahéjjal szórjuk.

Egy réteslapot olajjal kenünk, másikat ráfektetjük, olajjal kenjük és a széleit szabadon hagyva, morzsával szórjuk.

A gyümölcsök harmadával megtöltve felgöngyöljük és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, akárcsak a másik 2 rudat.

190 fokon készre sütjük 20-25 perc alatt.