Szerb rostélyos

Szerb rostélyos
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 4 szelet marharostélyos (á 20 dkg)
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 zöld húsú paprika
  • 1 kg kelkáposzta
  • 2 kis paradicsom
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál köménymag
  • 2 kávéskanál fűszerpaprika
  • só, bors
  • 4 szelet marharostélyos
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 zöld húsú paprika
  • 1 kg kelkáposzta
  • 2 kis paradicsom
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál köménymag
  • 2 kávéskanál fűszerpaprika
  • bors

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk, kicsit kiütögetjük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, széles szeletekre vágjuk. A kelkáposztát megmossuk, cikkekre vágjuk. A paradicsomot pár pillanatra forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és a paradicsomot cikkekre vágjuk.

Az olajban a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen átsütjük, kivesszük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a köménymagot, a fokhagymát, megszórjuk a fűszerpaprikával, és felöntjük 2 dl vízzel. Felforraljuk, ráöntjük a húsra, és fedő alatt lassú tűzön pároljuk.

A kelkáposztát sós vízben félpuhára főzzük.

Amikor a hús már majdnem puha, hozzátesszük a paprikát, a paradicsomot, és a kelkáposztát. Ízlés szerint sózzuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, majd lefedve puhára pároljuk.

Tálaláskor a káposztát elosztjuk a húsokon. Sós burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Petko Péter küldte be. Köszönjük!