Szederkrém kehelyben

Szederkrém kehelyben
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 30 dkg szeder (vagy málnával és ribizlivel vegyesen)
  • 12,5 dkg mascarpone sajtkrém
  • 2 evőkanál cukor vagy 20 csepp édesítőszer
  • 1 dl tejszín
  • 30 dkg szeder
  • 12,5 dkg mascarpone sajtkrém
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 dl tejszín

Elkészítés:

20 perc alatt kész is van ez az eszméletlenül finom nyári édesség

A szedret megmossuk, lecsepegtetjük, a felét áttörjük. (Ha nem akarjuk, hogy magok maradjanak benne, turmixoljuk le, majd szitán szűrjük át.)

A mascarponét a cukorral vagy az édesítőszerrel és a szederpéppel kikeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük (ehhez érdemes a tejszínt és a tálat is jól lehűteni), és óvatosan a szedres krémhez keverjük.

A kelyhek aljára szedret halmozunk, majd a krémet a tetejére nyomjuk habzsákból, vagy egyszerűen rákanalazzuk. Rászórjuk a maradék gyümölcsöt.

Ezt a desszertet készíthetjük cukormentesen. Használjunk folyékony édesítőszert vagy eritrtolt. Kókuszvirágcukorral is nagyon finom.