Sütőtökös csokoládétorta

Sütőtökös csokoládétorta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 2 db 20 cm-es szilikon formához:
  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 30 dkg sütőtökpüré
  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 150 ml étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna őrölt fahéj
  • a krém hozzávalói:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor porcukor
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 1 narancs reszelt héja
  • olvasztott csokoládé a torta tetejére
  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 30 dkg sütőtökpüré
  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 150 ml étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna őrölt fahéj
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor porcukor
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 1 narancs reszelt héja
  • olvasztott csokoládé a torta tetejére

Elkészítés:

A csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, majd kihűlni hagyjuk. (Közben többször átkeverjük.)

A lisztet, a sütőporral, a szódabikarbónával, ízlés szerinti fahéjjal, és egy csipet sóval összekeverjük. Az egész tojásokat simára keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük az olvasztott csokoládét, a sütőtökpürét, és az olajat. Ezután a masszához szitáljuk a lisztes keveréket, és alaposan összekeverjük, majd a masszát két darab 20 cm-es tortaformában egyenlően elosztjuk. (Ha nem szilikonos a sütőforma, akkor alaposan kenjük, és lisztezzük ki.)

Közepes hőmérsékletre előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. (Én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a megsült tésztát pár percig a formákban hagyjuk, majd a formákból kivéve rácsra tesszük, és egészen kihűtjük. A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal simára keverjük. A Hulalát (v. habtejszínt) kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez.

Az egyik tortalapot egy tortatálra helyezzük, majd megkenjük a krémmel. Ezután rátesszük a másik lapot, és rákenjük a maradék krémet. Ezután legalább egy órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen, és az ízek összeérjenek.

A csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, majd a hűtőből a tortát kivesszük és a tetejére csorgatjuk. (A csokoládé pár perc alatt megdermed a hideg torta tetején.)

Tálaláskor éles késsel, ízlés szerint felszeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva külde be. Köszönjük!