Sütőtökkrémleves kókusztejjel

Sütőtökkrémleves kókusztejjel
Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 1 közepes méretű sütőtök
  • 5 dl zöldség alaplé
  • 1 doboz kókusztej
  • 1 közepes méretű hagyma felaprítva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 2 evőkanál barna nádcukor vagy juharszirup
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • a díszítéshez:
  • 1 evőkanál kókusztej
  • pirított törökmogyoró
  • 1 közepes méretű sütőtök
  • 5 dl zöldség alaplé
  • 1 doboz kókusztej
  • 1 közepes méretű hagyma felaprítva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 2 evőkanál barna nádcukor vagy juharszirup
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • 1 evőkanál kókusztej
  • pirított törökmogyoró

Elkészítés:

A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, kaparjuk ki a magját, és a húsát sütőben puhára sütjük. Ha kihűlt, meghámozzuk.

A felhevített olívaolajban megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, a reszelt fokhagymát, majd hozzáadjuk a megsült tököt.

Szerecsendióval, fahéjjal fűszerezzük, és hozzáadjuk a juharszirupot. Felöntjük az alaplével, majd hozzáadjuk a kókusztejet. Ízlés szerit sózzuk, borsozzuk.

Felforraljuk, levesszük a tűzről, majd óvatosan simára turmixoljuk.

Tálalásnál a tetejére szórjuk a pirított törökmogyorót, és pár csepp kókusztejjel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Csató Regina küldte be. Köszönjük!