Sütinyalóka

Sütinyalóka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg darált keksz
  • 2 evőkanál sárgabarack lekvár
  • 2 csapott evőkanál kakaópor
  • 4-5 dl tej
  • 1 tábla tejcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj mogyoró
  • 50 dkg darált keksz
  • 2 evőkanál sárgabarack lekvár
  • 2 csapott evőkanál kakaópor
  • 4-5 dl tej
  • 1 tábla tejcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj mogyoró

Elkészítés:

A darált kekszhez hozzáadjuk a sárgabarack lekvárt és a kakaóport, majd első lépésként csak kevés tejet. Ezeket összedolgozzuk, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy formázható legyen a massza. A kész masszából kisebb golyókat formázunk.

A csokoládét egy tálba tördeljük, hozzáadjuk az étolajat és gőz felett felolvasztjuk.

A golyókat a csokoládéba mártjuk, majd egy rácsra helyezzük, hogy kicsit megdermedjen rajta a csoki. Amikor a csokoládé már nem folyós, akkor meghempergetjük az összevágott mogyoróban és hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megszilárduljon rajta.

A kész sütinyalókákat pálcára vagy szívószálra szúrjuk és kész is a gyermekek vidám csemegéje.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!