Sütés nélküli epertorta mascaponeval

Sütés nélküli epertorta mascaponeval
Elkészítési idő
3,0 6 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • 2 dl tejszín
  • 60 dkg eper
  • 25 dkg babapiskóta
  • 2 evőkanál vagdalt pisztácia
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 citrom
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 3 ek. porcukor
  • 1 cs. zselatinfix
  • 2 dl tejszín
  • 60 dkg eper
  • 25 dkg babapiskóta
  • 2 ek. vagdalt pisztácia

Elkészítés:

A mascarponét simára keverjük a citrom levével, a reszelt héjával, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Beledolgozzuk a zselatinfixet. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is a krémbe forgatjuk.

Az epret, néhány szem kivételével, feldaraboljuk.

Babapiskótával kirakjuk egy kapcsos tortaforma alját. Rásimítunk egy krémréteget, és megszórjuk az eper felével. Erre kenjük a krém felét, megszórjuk a maradék eperrel, és bevonjuk a maradék krémmel.

A félretett epreket felszeleteljük, a tortára rakjuk, és megszórjuk pisztáciával. 1 órára a hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt a szélére tapasztjuk a babapiskótákat.