Sült sonkás tészta újhagymával

Sült sonkás tészta újhagymával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg fodros nagykocka tészta
  • 4 db újhagyma
  • 40 főtt füstölt sonka
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • 15 dkg mascarpone sajtkrém
  • 1 db egész tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 25 dkg fodros nagykocka tészta
  • 4 db újhagyma
  • 40 főtt füstölt sonka
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • 15 dkg mascarpone sajtkrém
  • 1 db egész tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:

A vizet elkezdjük melegíteni (sóval), ha felforrt, beleszórjuk a tésztát és megfőzzük. Amíg fő a tészta, addig elkészítjük a sonkát. A sonkát és a tisztított újhagymát aprítógépben felaprítjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd megfuttatjuk rajta a fokhagymát, ezután hozzáadjuk a sonkát, és együtt pároljuk. Végezetül belekeverjük a sajtkrémet és a felvert tojást.

Egy sütőtálat olajjal kikenünk, majd meghintjük zsemlemorzsával.

A kifőtt tésztához (amit nem főztünk teljesen puhára) adjuk, és két fakanál segítségével összekeverjük. Ezután sütő tálba halmozzuk, és elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 percre, amíg ropogósra sül. Friss salátával kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!