Sült csülök krumplipürével és párolt káposztával

Sült csülök krumplipürével és párolt káposztával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 1 db csülök
  • 3 db lila hagyma
  • 3 db alma
  • 2 dl fehérbor
  • őrölt bors
  • köménymag
  • 2 db babérlevél
  • 1 db csülök
  • 3 db lila hagyma
  • 3 db alma
  • 2 dl fehérbor
  • őrölt bors
  • köménymag
  • 2 db babérlevél

Elkészítés:

A csülköt mindenhol alaposan besózzuk. A hagymát nagyobb darabokra, az almát vastagabb szeletekre vágjuk.

A felszeletelt almát egy tepsi közepére tesszük, majd köré rakjuk a nagyobb darabokra vágott lila hagymát. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint köménymaggal szórjuk meg, és teszünk rá babérlevet. Ezután a bőrös felével felfelé a közepére tesszük az előzőleg besózott csülköt, majd megszórjuk őrölt borssal. Aláöntjük a bort, majd fóliával lefedjük.

Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. két óra alatt puhára pároljuk a csülköt. Ezután a fóliát levesszük, átfordítjuk a csülköt, hogy a húsos fele kerüljön felülre, és visszatesszük a sütőbe.

Addig sütjük, amíg szép pirosra sül a hús. Ekkor visszafordítjuk, hogy a bőrös fele kerüljön felülre, majd visszatesszük a sütőbe, és a bőrös felét is szép pirosra sütjük.

Közben készítsük el az ízlés szerinti köretet. Én krumplipürét és párolt káposztával kínáltam.

Tálalás előtt ízlés szerint feldaraboljuk a szaftosra, pirosra sült csülköt, majd krumplipürével és párolt káposztával kínáljuk. Tálalhatjuk még a csülökkel együtt sült lila hagymával, és almával is. (Én a hagymát és az almát külön tányéron tálaltam, és azok is nagyon jól illettek a csülökhöz, és együtt nagyon, de finom volt).