Spárgás-tonhalas saláta

Spárgás-tonhalas saláta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csokor zöld spárga
  • 8 db újkrumpli (közepes)
  • 1 db tonhal konzerv (sós lében)
  • 2-3 db paradicsom
  • 5-6 db salátalevél
  • 4 db tojás
  • az öntethez:
  • 4-5 evőkanál méz
  • 1/2 citrom leve
  • 2 teáskanál magos dijoni
  • mustár
  • csipet só
  • csipet őrölt bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor zöld spárga
  • 8 db újkrumpli
  • 1 db tonhal konzerv
  • 2-3 db paradicsom
  • 5-6 db salátalevél
  • 4 db tojás
  • 4-5 evőkanál méz
  • 1/2 citrom leve
  • 2 teáskanál magos dijoni mustár
  • csipet
  • csipet őrölt bors
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A spárgát meghajlítjuk, a fás részét lepattintjuk, és alaposan megmossuk, majd felöntjük enyhén sós vízzel, és 3-4 perc alatt roppanósra főzzük. Ezután hideg vízbe szedjük, hogy minél előbb lehűljön, és a szép zöld színe megmaradjon.

Amikor már teljesen kihűlt, papírtörlőre szedjük, és hagyjuk leszáradni. Az újkrumplit megmossuk, és közben egy dörzsis szivaccsal alaposan átdörzsöljük. Ezután kockákra vágjuk fel, majd enyhén sós vízben, pár perc alatt puhára főzzük. Ezután leszűrjük, és teljesen kihűtjük. A tojásokat szintén pár perc alatt keményre főzzük, majd hideg vízbe tesszük, hogy minél előbb lehűljön. Végül megpucoljuk, és félbevágjuk (ízlés szerint negyedelhetjük is).

A salátaleveleket alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük és leszárítjuk. A paradicsomot ízlés szerint felszeleteljük. A tonhalat egy szűrőbe tesszük, és alaposan lecsepegtetjük. Ezután kisebb darabokra csipkedjük. Az öntet hozzávalóit egy kisebb tálkába tesszük, majd alaposan összekeverjük. (Ízlés szerint édesebbre is készíthetjük.

Tálalás előtt a krumplit egy tálba tesszük, hozzá csipkedjük a salátaleveleket, majd ráöntjük az öntet több mint a felét, és alaposan összeforgatjuk. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, a spárgát, és a tonhaldarabokat, majd óvatosan összeforgassuk. Végül rátesszük a félbevágott főtt tojást, majd meglocsoljuk a maradék öntettel, és úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!