Sörös csirketál

Sörös csirketál
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg csirkehús (lehet csak comb, vagy szárny, esetleg vegyesen)
  • 30 dkg csirkemáj
  • 30 dkg gomba
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 5 dl sör (nem kell a luxus, a legolcsóbb is megteszi)
  • frissen őrölt bors
  • fokhagymapor
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • 1 kg csirkehús (lehet csak comb, vagy szárny, esetleg vegyesen)
  • 30 dkg csirkemáj
  • 30 dkg gomba
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 5 dl sör
  • frissen őrölt bors
  • fokhagymapor
  • 1 teáskanál szárított rozmaring

Elkészítés:

A csirkedarabokat megsózzuk, borsozzuk és fokhagymaporral megszórjuk. Tepsibe sorakoztatjuk, a tetejére rávágjuk szálasan a hagymát. Meglocsoljuk a sör 2/3 részével, lefedjük fóliával és betoljuk a sütőbe. Kb. 45 percig sütjük így, majd levesszük róla a takarást.

Meglocsoljuk a sörös szafttal, és hagyjuk, hogy elforrja a lé jó részét, a bőr pedig ropogósra süljön a húsdarabokon.

Tálra szedjük a hagymával együtt, de a tepsiben lévő sörös szafthoz nem nyúlunk. Ebbe tesszük az időközben kicsit megfűszerezett (sózott és borsozott) májat, valamint a megmosott és félbevágott gombafejeket. Ha szükséges, öntünk még alá pár korty sört, kanállal átforgatjuk, tetejét megszórjuk rozmaringgal. Mehet a sütőbe, nem kell lefedni.

A májnak és a gombának elég egy bő negyedóra. Feljebb vesszük az addig közepesen tartott lángot, hagyjuk pirulni még 2-3 percig a májat. Ha ezelőtt kicsit még sok lenne alatta a sörös lé, abból már lekanalazunk.

A pirult májat és gombát a csirke mellé szedjük, szórunk még rá egy kis rozmaringot, és krumplipürével tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Siklitimi küldte be. Köszönjük!