Sárgarépás-burgonyás töltött tekercs

Sárgarépás-burgonyás töltött tekercs
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db burgonya reszelve
  • 2 db sárgarépa reszelve
  • 2 db tojás
  • liszt, amennyit felvesz
  • bors
  • delikát
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • a töltelékhez:
  • 1 db tubusos sajtkrém, bármilyen ízű lehet
  • snidling
  • 15 dkg sonka
  • 15 dkg sajt (szeletelt)
  • a tetejére:
  • reszelt sajt
  • 5 db burgonya reszelve
  • 2 db sárgarépa reszelve
  • 2 db tojás
  • liszt
  • bors
  • delikát
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db tubusos sajtkré
  • snidling
  • 15 dkg sonka
  • 15 dkg sajt (szeletelt)
  • reszelt sajt

Elkészítés:

A reszelt burgonyát és a reszelt répát összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, fűszereket, petrezselyemzöldet, és annyi lisztet, hogy kemény nokedli tésztát kapjunk.

Egy közepes tepsit kibélelünk zsírpapírral, a masszát elsimítjuk rajta, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Amikor megsült, még melegen feltekerjük.

A sajtkrémet kikeverjük a snidlinggel, ezt a burgonyás tésztára kenjük, erre rakjuk a sonkát, és a sajtot. Feltekerjük, sajttal megszórjuk a tetejét, és vissza rakjuk a sütőbe, míg ráolvad a sajt a tetejére.

Forrón tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Bagyinszkiné Évi küldte be. Köszönjük!