Sárgabarackos-joghurtos sütemény

Sárgabarackos-joghurtos sütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 dl étolaj
  • 300 g natúr joghurt (2 kicsi doboz)
  • 1 csomag sütőpor
  • kb. 18-20 db sárgabarack
  • 7 evőkanál kristálycukor a sárgabarack szórására
  • a tetejére:
  • porcukor
  • (a tepsi mérete: 20 cm x 36 cm)
  • 35 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 dl étolaj
  • 300 g natúr joghurt (2 kicsi doboz)
  • 1 csomag sütőpor
  • kb. 18-20 db sárgabarck
  • 7 evőkanál kristálycukor a sárgabarack szórására
  • porcukor

Elkészítés:

Mesés a tésztája.

A liszthez hozzákeverjük a sütőport, majd beletesszük a tojásokat, a cukrot, az olajat és a joghurtot. Az egészet jó alaposan összekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen belesimítjuk a tésztamasszát, majd a megmosott, kimagozott és feldarabolt sárgabarackokat a nyers tésztára rakosgatjuk. A gyümölcsök tetejét cukorral megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük.

Miután kihűlt, tálalás előtt egyforma szeletekre felvágjuk és porcukorral megszórjuk a tetejét.

Megjegyzés:

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!