Sárgabarackos fehér csokis muffin

Sárgabarackos fehér csokis muffin
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 300 g liszt
  • 250 g margarin
  • 150 g kristálycukor
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 db sárgabarack
  • 1 tábla fehér csoki
  • csipet só
  • 1 evőkanál olaj
  • kevés tej (ha szükséges)
  • a vajkrémhez:
  • 250 g vaj
  • 150 g porcukor
  • 3-5 csepp
  • ételszínezék
  • citromlé (ízlés szerint)
  • 300 g liszt
  • 250 g margarin
  • 150 g kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 db sárgabarack
  • 1 tábla fehér csoki
  • csipet
  • 1 evőkanál olaj
  • kevés tej
  • 250 g vaj
  • 150 g porcukor
  • 3-5 csepp
  • ételszínezék
  • citromlé

Elkészítés:

A lisztet, a tojást és margarint kézzel összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a sütőport, a csipet sót es az olajat. Így is jól összedolgozzuk, majd ha még nem elég lágy, muffin tészta szerű az állaga, kevés tejet öntünk hozzá.

A sárgabarackot és a csokit apróra vágjuk és a tésztába keverjük. A papír kapszlikkal bélelt formába töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik.

A vajkrémhez a vajat a porcukorral kézi mixerrel kikeverjük, majd hozzáadjuk a citromot es az ételszínezéket. Ha a muffinok kihűltek, torta díszítővel különböző mintákat nyomunk rá a vajkrémből.

Megjegyzés:

A receptet Kosára Adrienn küldte be. Köszönjük!