Sajtos-tejfölös tepsis fasírt

Sajtos-tejfölös tepsis fasírt
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • a tepsibe:
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • a tetejére:
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg tömlős krémsajt
  • 20 dkg sajt, reszelve
  • 1 csapott evőkanál finomliszt
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • bors
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg tömlős krémsajt
  • 20 dkg sajt
  • 1 csapott evőkanál finomliszt

Elkészítés:

A darált húshoz adjuk a vízbe áztatott, kinyomkodott zsemléket, tojást, zsemlemorzsát, fűszerpaprikát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, a fokhagymát belezúzzuk.

Egy közepes tepsit olajjal kikenjük és belesimítjuk a fasírtmasszát.

A tejfölt, a krémsajtot és 1 evőkanál lisztet kikeverjük. Hozzáadunk 10 dkg reszelt sajtot és rákenjük a hús tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük, és megsütjük. Amikor már majdnem kész (kb. 10 perccel a sütési idő vége előtt) a maradék sajttal készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!