Sajtos-tejfölös pogi

Sajtos-tejfölös pogi
Elkészítési idő
4,0 16 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 pohár tejföl
  • reszelt sajt
  • 3 db tojássárga
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 kávéskanál só
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 pohár tejföl
  • sajt
  • 3 db tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 1 ek. zsír
  • 1 kk.

Elkészítés:

Alaposan összedolgozom a lisztet, a zsírt, a sót, majd a tojássárgával, élesztővel, és egy evőkanálnyi kivételével a tejföllel.

A jól átdolgozott tésztát egyből kinyújtom (ujjnyi vastagra), utána pogácsaszaggatóval kiszúrom.

A pogik tetejé először a tojásfehérjébe, majd a kimaradt tejfölbe, végül a sajtba mártom.

Kétszáz fokre előmelegített sütőben 10 percig sütöm, majd a hőmérsékletet 180 fokra mérsékelem és pirosra sütöm.

3-4 nap után sem szárad ki. Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés:

A receptet Panyi Erzsébet küldte. Köszönjük!