Sajtos rúd

Sajtos rúd
Elkészítési idő
3,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg Ráma margarin (szobahőmérsékletű)
  • 1 db tojás
  • 1 csomag instant élesztő (7 g-os)
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg sajt (reszelt)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt kömény (ízlés szerint)
  • a kenéshez:
  • 1 db tojás (felvert)
  • a tetejére:
  • kb. 10 dkg sajt (reszelt)
  • szezámmag
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg Ráma margarin
  • 1 db tojás
  • 7 g instant élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg sajt
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt kömény
  • 1 db tojás (felvert)
  • 10 dkg sajt
  • szezámmag

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Utána beletesszük a 1 db egész tojást, az élesztőt, a tejfölt, a reszelt sajtot, a sót, a köményt és az egészet jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb. fél órát pihentetjük.

A tésztát lisztezett, sík felületen kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és a tetejét megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk szezámmaggal és reszelt sajttal. A tésztát (én pizza vágóval vágtam fel) hosszúkás rudakra felvágjuk.

A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és kb. 180 fokon arany barnára sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük