Sajtos-baconös croissant

Sajtos-baconös croissant
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20-22 db-hoz:
  • 1 csomag előnyújtott leveles tészta
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 5 dkg sajt (parmezán, trappista)
  • 1 evőkanál mák (egész)
  • 1 kisebb tojás a lekenéshez
  • 1 csomag előnyújtott leveles tészta
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 5 dkg sajt (parmezán, trappista)
  • 1 evőkanál mák (egész)
  • 1 kisebb tojás a lekenéshez

Elkészítés:

Ha van otthon előnyújtott leveles tésztád, nyert ügyed van, ha váratlanul betoppannak a vendégek.

A bacon szeleteket félbevágjuk, hogy beleférjenek majd a tésztába. Az előnyújtott leveles tésztát kitekerjük a papírból, majd vízszintesen félbevágjuk. Ezután mindkét tésztacsíkot cikkekre vágjuk (én 7 cm-es cikkekre vágtam fel). Ezután megszórjuk a reszelt sajttal, majd a mákkal. (A mákból hagyjunk a tetejére is.) A megszórt tésztacikkekre ezután ráteszünk egy-egy félbevágott baconszeletet, majd feltekerjük.

Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, és ráhelyezzük egymástól kicsit távolabb a feltekert croissant. Ezután vékonyan lekenjük tojással, és ízlés szerint megszórjuk mákkal. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepesnél kicsit melegebb sütőben szép pirosra, ropogósra sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon sütöttem.) A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk langyosra hűlni.

Tálalás előtt helyezzük tálcára a langyosra hűlt croissant, majd úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!