Rumpuncsos csokis muffin glutén és tejmentes

Rumpuncsos csokis muffin glutén és tejmentes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tészta:
  • 25 dkg rizsliszt
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 dkg cukor
  • 4 evőkanál szerencsi kakaópor
  • 2,5 dl víz
  • a krém:
  • 3 dl mandulás növényi tej
  • 1 csomag puncs pudingpor
  • 10 dkg növényi margarin
  • 2 evőkanál cukor
  • ízlés szerint rum aroma
  • 25 dkg rizsliszt
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 dkg cukor
  • 4 evőkanál szerencsi kakaópor
  • 2,5 dl víz
  • 3 dl mandulás növényi tej
  • 1 csomag puncs pudingpor
  • 10 dkg növényi margarin
  • 2 evőkanál cukor
  • rum aroma

Elkészítés:

Az összes hozzávalót egy tálba rakjuk, jól összekeverjük, muffin papírba rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A krémhez megfőzzük a tejben a puncs ízű pudingport, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a kikevert cukros margarint, és ízlés szerint rumaromát rakunk bele!

A kisült muffinok tetejét levágjuk és szív alakú kiszúróval kiszúrjuk, majd rákenjük a puncsos krémet az aljára, rátesszük a tetejét és porcukorral megszórjuk.