Rózsa muffin

Rózsa muffin
Elkészítési idő
2,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávés kanál étolaj
  • a krémhez:
  • 8 dl tej
  • 2 csomag puncs pudingpor
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 15 dkg margarin
  • a díszítéshez:
  • csokoládé reszelék
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávés kanál étolaj
  • 8 dl tej
  • 2 csomag puncs pudingpor
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 15 dkg margarin
  • csokoládéreszelék

Elkészítés:

A 6 tojás fehérjét a kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és 6 evőkanál lisztet. Utolsó lépésként hozzákeverjük az étolajat.

A jól eldolgozott masszát szilikonos muffin formákba töltjük, és előmelegített 180-190 fokra előmelegített sütőbe helyezzük. Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet.

A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet, sűrűre főzzük és kihűtjük.
Amikor kihűlt a puding beletesszük a margarint és csomómentesre kavarjuk. (A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk.)

A kisült muffinokat kihűtjük, majd a pudingos krémet habzsákba töltjük, és a sütemények tetejére rózsához hasonló formát nyomunk. A muffinok tetejét csokoládé reszelékkel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!