Ricottás-spenótos lasagne

Ricottás-spenótos lasagne
Elkészítési idő
3,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 50 dkg ricotta túró
  • 50 dkg fagyasztott spenót
  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg mozzarella sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz lasagne tészta
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 1 kis fej hagyma
  • olívaolaj
  • kakukkfű
  • szerecsendió
  • vaj
  • 50 dkg ricotta túró
  • 50 dkg fagyasztott spenót
  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg mozzarella sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz lasagne tészta
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 1 kis fej hagyma
  • olívaolaj
  • kakukkfű
  • szerecsendió
  • vaj

Elkészítés:

Megdinsztelem a hagymát az olajon és a vajon, majd hozzáteszem a felkockázott sonkát és összepirítjuk. Amennyiben már puha a hagyma, beleteszem a fokhagymát is, majd ha érződik az illata, a felengedett spenótot. A ricottát belekeverem és eldolgozom. Összeforralom, majd tejszínnel és tejjel lágyítom, végül megfűszerezem kakukkfűvel és szerecsendióval.

Közben egy téglalap alakú tűzálló edényt megvajazok, kevés zsemlemorzsával megszórom, majd egy rétegnyi tésztát helyezek az aljára. Kanállal teszek a szószból, aztán tovább rétegezem - mindegyik szintet jól megszórva sajttal.

Egészen addig sütöm közepesen meleg sütőben, míg a sajt szépen rápirul. Kockára vágva tálalom.