Resztelt máj, paszternák pürével

Resztelt máj, paszternák pürével
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 TV paprika
  • 2 evőkanál liba-vagy kacsazsír
  • fűszerpaprika
  • 1-1 csipet bors
  • cayenne bors
  • majoránna
  • a körethez:
  • 50 dkg paszternák
  • 1 hüvelykujjnyi friss gyömbér
  • 1 csokor snidling
  • bors
  • 1 evőkanál vaj
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 TV paprika
  • 2 evőkanál liba-vagy kacsazsír
  • fűszerpaprika
  • 1-1 csipet bors
  • cayenne bors
  • majoránna
  • 50 dkg paszternák
  • 1 hüvelykujjnyi friss gyömbér
  • 1 csokor snidling
  • bors
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés:

A vöröshagymát és a paprikát ketté, majd nagyon vékonyra vágjuk, a zsiradékon kevés sóval, fedő alatt addig pároljuk, amíg a saját levét elfőtte.

Megszórjuk a paprikával, hozzárakjuk a hártyáitól megtisztított, nagyobb csíkokra vágott májat, ízesítjük a fűszerekkel, és amikor elkészült, a sóval. Közben a paszternákot megtisztítjuk, karikákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrve belerakjuk az aprítógépbe, hozzávágjuk a gyömbért, a snidlinget, sózzuk, borsozzuk és a vajjal pürésítjük.

Megjegyzés:

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!