Rebarbarás rizsfelfújt epermártással

Rebarbarás rizsfelfújt epermártással
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 15 dkg rizs
  • 6 dl tej
  • 7 evőkanál cukor
  • 50 dkg rebarbara
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 4 tojás
  • 50 dkg zsírszegény tehéntúró
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • Az epermártáshoz:
  • 50 dkg eper
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál narancslikőr
  • 15 dkg rizs
  • 6 dl tej
  • 7 evőkanál cukor
  • 50 dkg rebarbara
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 4 tojás
  • 50 dkg zsírszegény tehéntúró
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 dkg eper
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál narancslikőr

Elkészítés:

A rizst felöntjük a tejjel, hozzáadunk 5 evőkanál cukrot, és lassú tűzön, lefedve kb. 15 percig főzzük. Negyed óráig még pihentetjük.
A rebarbarát meghámozzuk, 1 cm-es darabokra vágjuk. Összekeverjük a keményítővel, 2 evőkanál cukorral és a fahéjjal.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük 3 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a pudingport és a citromhéjat, és összeforgatjuk a tejberizzsel és a rebarbarával. Végül belekeverjük a tojáshabot, és kikent sütőtálba öntjük.

25 percig sütjük.

Közben a mártáshoz az epret megmossuk, megtisztítjuk, felét kettévágjuk, a maradékot péppé zúzzuk a porcukorral meg a likőrrel, belekeverjük a fél epreket, és kb 5 perc alatt összeforraljuk.