Rakott ananász

Rakott ananász
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 nagy doboz darabolt ananászkonzerv
  • 5 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 7,5 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 1 db citrom
  • 1 mk. vaníliás cukor
  • csipet sütőpor
  • Valamint:
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. cukor
  • 1/2 mk. őrölt fahéj
  • vaj
  • 1 nagy doboz darabolt ananászkonzerv
  • 5 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 7,5 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 1 db citrom
  • 1 mk. vaníliás cukor
  • sütőpor
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. cukor
  • 1/2 mk. őrölt fahéj
  • vaj

Elkészítés:

Az ananászt leszűröm, a citrom héjának negyedét reszelem

A lisztet, sütőport, csipet sót, tejet elkeverem, majd a tojássárgával, citromhéjjal, cukrokkal is, végül felvert fehérjehabot forgatok bele.

Kikent tepsibe terítem az ananászt, amit a tésztával vonok be.

Hideg sütőbe téve, alsó rácson sütöm 50 percet, 200 fokon.

Fahéjjal, cukorral felvert tejszínhabbal tálalom.