Raffaello torta

Raffaello torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • a krémhez:
  • 7 dl tej
  • 3 csomag kókuszos pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 30 dkg vaj
  • kókuszreszelék
  • a díszítéshez:
  • kókuszreszelék
  • Raffaello
  • törökmogyoró
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 7 dl tej
  • 3 csomag kókuszos pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 30 dkg vaj
  • kókuszreszelék
  • kókuszreszelék
  • Raffaello
  • törökmogyoró

Elkészítés:

Olajos piskótát sütünk: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval elkezdjük verni, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat, olajat, sütőport és robotgéppel még tovább verjük, amíg elkeveredik. A lisztet hozzászitáljuk és ezt már egy keverőlapáttal adagoljuk hozzá.

Először 200 fokon 15 percig, majd 170 fokon még kb. 30 percig sütjük, de tűpróbával ellenőrizzük.

A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat, a cukrot és sűrű pudingot főzünk. Ekkor ízlés szerint hozzáadunk kókuszreszeléket, és teljesen kihűtjük.

Ha kihűlt a vajat eldolgozzuk benne.

A piskótát három felé vágjuk, a krémet szintén három felé osztjuk. Betöltjük a tortát a krémmel, majd az egyik adag krémet kívülről körbekenjük, amit mindenhol jó alaposan beszórunk kókuszreszelékkel. A tetejét pedig raffaelloval, törökmogyoróval díszítjük, az oldalára tehetünk szalagot, amit tortatűvel rögzítünk.

Megjegyzés:

A receptet György-Borsányi Andrea küldte be. Köszönjük!