Rácsos túrós pite

Rácsos túrós pite
Elkészítési idő
4,0 8 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 1 tojás sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg kristálycukor
  • kevés tej
  • A töltelékhez:
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • mazsola
  • 1 tojás
  • 50 dkg túró
  • ízlés szerint cukor
  • 2 tojásfehérje
  • A vaníliakrémhez:
  • 1 csomag vanília puding
  • cukor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 1 tojás sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 7 dkg kristálycukor
  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • mazsola
  • 1 tojás
  • 50 dkg túró
  • 2 tojásfehérje
  • 1 csomag vanília puding

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy nyújtható tésztát kapjunk. A felét félretesszük. A maradékot kinyújtjuk, tepsibe helyezzük.

A sütőt hőlégkeveréses üzemmódban 180 fokra előmelegítjük.

A vaníliakrémhez a pudingport a tejjel és a cukorral összefőzzük (ha főzés nélküli porból készül, jól kikeverjük).

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a felvert habot, és a tésztára kenjük. Az egészet befedjük a vaníliás krémmel. A félretett tésztát kinyújtjuk csíkokat vágunk belőle, a tenyerünk között kicsit megsodorjuk és egymást fedve berácsozzuk vele a sütemény tetejét.

Előmelegített sütőbe tesszük és kb. 35-40 perc alatt megsütjük.