Puncsgolyó

Puncsgolyó
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 18-20 db golyóhoz:
  • 25 dkg babapiskóta (+ a hempergetéshez)
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg sárgabarack lekvár
  • 5 dkg mazsola
  • 1 evőkanál kakaó
  • 0,5 dl víz
  • 1/2 üvegcse rumaroma
  • 25 dkg babapiskóta (+ a hempergetéshez)
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg sárgabarack lekvár
  • 5 dkg mazsola
  • 1 evőkanál kakaó
  • 0,5 dl víz
  • 1/2 üvegcse rumaroma

Elkészítés:

A babapiskótát ledaráljuk, majd félretesszük (kicsivel többet daráljunk le, hogy maradjon a hempergetéshez is). Egy serpenyőbe öntsük a vizet, majd hozzáadjuk a lekvárt, a cukrot, és a mazsolát. Ezután a tűzre tesszük, majd kevergetve pár percig főzzük, hogy a cukor elolvadjon, és a mazsola kissé megduzzadjon. Ezután a tűzről levesszük, és hozzákeverjük a kakaót, és a rumaromát is, majd kihűlni hagyjuk. (Ízlés szerint tehetünk bele több rumaromát is.)

A ledarált babapiskótához hozzáöntjük a kihűlt keveréket, majd elkeverjük, összegyúrjuk. Ezután vizes kézzel diónyi golyókat formázzunk a masszából, majd meghempergetjük a félretett, darált babapiskótában.

Mielőtt az elkészült golyókat kínálnák, hagyjuk pár órát, vagy akár egész éjszaka is állni, hogy az ízek kellően összeérjenek. Száraz, hűvös helyen több napig is eltartható, sőt minél tovább áll, az ízek annál jobban összeérnek.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!