Pisztráng roston

Pisztráng roston
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 2 pisztráng
  • 2 szelet vastagabb citromkarika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy szál friss rozmaring
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt tarka bors
  • 1 db pisztráng
  • 2 szelet vastagabb citromkarika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy szál friss rozmaring
  • frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A pisztrángokat egy recés kés segítségével lepikkelyezzük, alaposan megmossuk és egy papírtörlővel szárazra töröljük.

Mindkét oldalát bevagdossuk, kívül-belül megsózzuk, borsozzuk, a bevágásokba felaprított fokhagymaszeleteket dugdosunk, majd a pocakjában elrejtjük a félbe vágott citromkarikákat, a rozmaringot, és a maradék fokhagymát.

Egy vaslapra helyezzük az így előkészített halat és 180 fokra előmelegített sütőbe, légkeveréses fokozaton 35 perc alatt készre sütjük.

Ízlés szerint, friss salátával, hasábburgonyával, burgonyagombóccal kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet GastroHobbi küldte be. Köszönjük!