Piszkekrémleves

Piszkekrémleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 kg érett piszke
  • 7,5 dl tej
  • 4 ek. tejföl
  • cukor
  • 1 ek. liszt
  • reszelt citromhéj
  • A habgaluskához:
  • 3 db tojásfehérje
  • cukor
  • 50 kg érett piszke
  • 7,5 dl tej
  • 4 ek. tejföl
  • cukor
  • 1 ek. liszt
  • 1 db citrom
  • 3 db tojás

Elkészítés:

A tisztított piszkét kevés vízben főzöm, egész puhára, sóval, cukorral ízesítve.

Leszűrve, szitán áttöröm, liszttel sűrítem, majd a levével és tejjel felengedem.

Cukorral édesítem, felforralom, ekkor csipet citromhéjjal szórom, tejföllel habarom, végül ismét felforralom.

A galuskához felverem a fehérjét, illetve cukorból, vízzel szirupot főzök.

A kettőt lassan összekeverem, és tálaláskor a levesre szaggatok belőle.