Pikáns böllérleves

Pikáns böllérleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 60 dkg sütnivaló kolbász
  • 1 tojás
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyem
  • 4 közepes krumpli
  • 25 dkg gomba
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejföl
  • 1-2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál ételkeményítő
  • bors
  • 3-4 babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 60 dkg sütnivaló kolbász
  • 1 db tojás
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyem
  • 4 közepes krumpli
  • 25 dkg gomba
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejföl
  • 1-2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál ételkeményítő
  • bors
  • 3-4 db babérlevél

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, majd a vöröshagymát finomra vágjuk, a répát, zöldséget, gombát felszeleteljük. A kolbászt kifejtjük a bőréből, összegyúrjuk a tojással, és diónyi gombócokat formálunk belőle.

A hagymát pici olajon megfuttatjuk, rádobjuk a répát, a zöldséget, átkeverjük, felöntjük kb. 2 liter vízzel. Ha felforrt, beletesszük a kolbászgombócokat, a babérlevelet, és lassú tűzön kb. 40 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a szeletelt gombát, a zúzott fokhagymát, a kockákra vágott krumplit, és készre főzzük. A keményítőt elkeverjük kevés hideg vízzel, majd a mustárral és a tejföllel. Néhány merőkanálnyi forró levest adunk hozzá, majd a keveréket visszacsurgatjuk a fazékba. Megkóstoljuk, és úgy ízesítsük sóval, borssal (a kolbászhús már önmagában fűszeres!).

Néhány perc alatt kiforraljuk, és forrón, puha kenyérrel és tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!