Patisszonos gyömbéres lecsó

Patisszonos gyömbéres lecsó
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 cukkini
  • 1 patisszon
  • 2 zöldpaprika
  • 20 dkg zöldborsó
  • 3 paradicsom
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanálnyi darabolt gyömbér
  • 2 dl vörösbor
  • szójaszósz
  • bors
  • őrölt gyömbér
  • csípős rózsa
  • 1 db cukkini
  • 1 db patisszon
  • 2 db zöldpaprika
  • 20 dkg zöldborsó
  • 3 db paradicsom
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál darabolt gyömbér
  • 2 dl vörösbor
  • szójaszósz
  • bors
  • őrölt gyömbér
  • csípős rózsa

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. A forró olajon megpirítjuk a feldarabolt vöröshagyma, fokhagyma és gyömbér felét. Ha üveges a hagyma, beletesszük a cukkini- és patisszon kockákat.

Ha kicsit párolódtak, mehet bele a megmaradt hagyma, fokhagyma és gyömbér, majd a paradicsom, a paprika meg a zöldborsó. Jöhet a fűszerezés, őrölt gyömbérrel, frissen őrölt borssal, csípős rózsával.

Majd a szójaszósszal és vörösborral összefőzve tálaljuk.