Hozzávalók:
  • 50 dkg birkahús
  • 75 dkg burgonya
  • 25 dkg sárgarépa
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. olaj
  • tej
  • 1 csokor petrezselyem
  • kevés ecet
  • 1 kk. kakukkfű
  • bors
  • 50 dkg birkahús
  • 75 dkg burgonya
  • 25 dkg sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. olaj
  • tej
  • 1 csokor petrezselyem
  • ecet
  • 1 kk. kakukkfű
  • bors

Pásztor pite

Elkészítési idő
4,0 6 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

Az ecetes vízzel forrázott húst darabolom.

Olajon dinsztelem az aprított hagymát, majd a húst is kissé pirítom vele.

Mehet bele az áttört fokhagyma, karikázott répa és sóval, borssal, kaukkfűvel ízesítem.

Vízzel felöntve puhára párolom, aztán a póré fehér részét karikázva beleszórom.

Sütőedénybe terítem a ragut.

A hámozott, kockázott krumplit megfőzöm és vajjal, tejjel pürévé töröm.

Átforgatom aprított petrezselyemmel, tojássárgával, felvert fehérjehabbal, sóval.

A ragu tetejére halmozom a masszát és forró sütőben készre sütöm.