Párolt káposzta

Párolt káposzta
Elkészítési idő
3,0 24 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 1 közepes fejeskáposzta (vörös vagy fehér)
  • 1 nagy hagyma
  • 5 dkg (1 púpozott evõ
  • kanál) porcukor
  • 1 dl 10%-os ecet
  • 3 dl víz
  • 1 csapott mokkáskanál ôrölt kömény
  • olaj
  • 1 fejeskáposzta
  • 1 hagyma
  • 5 dkg porcukor
  • 1 dl 10%-os ecet
  • 3 dl víz
  • ôrölt kömény
  • olaj

Elkészítés:

Gyaluljuk le és sózzuk be a káposztát, és hagyjuk 15 percre *izzadni*. Addig kockázzuk fel a hagymát, és keverjük össze a vizet és az ecetet.

Olajon karamellizáljuk meg a porcukrot, hogy aranybarna legyen. Adjuk hozzá a hagymát, de ne pirítsuk meg, csak futtassuk. Ha esetleg a káposzta túl sok levet eresztene, enyhén nyomkodjuk ki, ha nem, akkor az egészet a adjuk a hagymához, szórjuk meg az őrölt köménnyel, és alaposan keverjük össze.

Öntsük hozzá az ecetes víz 3/4 részét, a másik 1/4 részt legalább 45 perc. Miutána káposzta megpuhult, fedő nélkül még 5 percig pirítsuk. Sültekhez kiváló kisérő (liba, kacsa, sertés).