Párduc kalács

Párduc kalács
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 38 dkg finomliszt
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • kb. 2-2,5 dl tej
  • 1/4 kocka élesztő
  • pici cukor
  • 7 dkg porcukor
  • 5 dkg puha vaj
  • 38 dkg finomliszt
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • 2,25 dl tej
  • 1/4 kocka élesztő
  • pici cukor
  • 7 dkg porcukor
  • 5 dkg puha vaj

Elkészítés:

Kis cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Szép sima tésztát gyúrunk. Kétfelé vesszük. Az egyik tészta fehér marad, a másikat szintén kétfelé vesszük.
Az egyikbe 1 kanál tejjel összekevert 1 kanál kakaót gyúrunk, (tettem bele pici fahéjat) a másikban 3 kanál kakaó került. Kiolajozott kelesztőtálba tesszük, és duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt, minden cipót 7 részre vágunk. (21 db lesz) Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 21x11 cm-es dobozformát, és átkenjük kis olajjal.

A világosabb kakaós tésztából kb. 21 cm hosszú rudat sodrunk, majd egy sötétebb rudat 21 cm hosszúra nyújtunk, olyan szélesre, hogy a világosabb tésztát bele tudjuk csavarni. Most a világos tésztát nyújtjuk, és becsomagoljuk a sötét rudat. Ugyanígy járunk el a többi 6 db tésztával.

Beletesszük a dobozba, és ismét kelesztjük. Ha megkelt tojással lekenjük, és gőzös 180 C fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné Ili küldte be. Köszönjük!