Paradicsomos-pestós levél

Paradicsomos-pestós levél
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 nagy csokor bazsalikom
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg parmezán (vagy kemény sajt)
  • őrölt bors
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • további hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 6-8 db paradicsom
  • őrölt színes bors
  • 1 db tojás (kicsi)
  • 1 nagy csokor bazsalikom
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg parmezán (vagy kemény sajt)
  • őrölt bors
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomag leveles tészta
  • 6-8 db paradicsom
  • őrölt színes bors
  • 1 db tojás

Elkészítés:

A friss bazsalikomlevélhez hozzáadjuk a diót, a reszelt sajtot, az olívaolajat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ezután összeturmixoljuk, és ha szükséges, még adjunk hozzá olívaolajat. Az előnyújtott leveles tésztát 6 egyforma darabra vágjuk fel. Ezután a tészta szélétől kb. 1 cm-re késsel körbemetsszük úgy, hogy a tésztát ne vágjuk át. A tojást villával kissé felverjük, majd lekenjük vele a tészta peremen belüli részét, majd a villával több helyen megszurkáljuk.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a tésztákat. Ezután a tésztára kanalazzuk az előzőleg elkészített pestót, majd rátesszük a vékonyra felszeletelt paradicsomot úgy, hogy a karikák kissé fedjék egymást.

Végül ízlés szerint sózzuk, és frissen ráőröljünk a színes borsot. Előmelegített sütőbe tesszük, majd magasabb hőfokon 20-25 perc alatt szép arany színűre sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon, 20 percig sütöttem.) A sütőből kivéve pár percig hűlni hagyjuk, mielőtt tálalnánk.

Tálalás előtt ízlés szerint megszórjuk bazsalikommal, majd langyosan kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!