Palacsinta lasagne

Palacsinta lasagne
Elkészítési idő
4,0 7 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • A palacsintához
  • 22 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
  • A töltelékhez:
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 75 dkg darált hús
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 3 evőkanál tejföl
  • 50 dkg konzerv darabolt paradicsom
  • 6 teáskanál vaj
  • 15 dkg reszelt Gouda sajt
  • 4 szál petrezselyem
  • a tálaláshoz:
  • 4-8 szem koktélparadicsom
  • 1 evőkanál olaj
  • A palacsintához
  • 22 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 75 dkg darálthús
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 3 evőkanál tejföl
  • 50 dkg (konzerv) darabolt paradicsom
  • 6 teáskanál vaj
  • 15 dkg Gouda sajt
  • 4 szál petrezselyem
  • 4-8 db koktélparadicsom
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A lisztet a tojásokkal, 1 csipet sóval és a tejjel simára keverjük, 15 percig állni hagyjuk.

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az olajat felhevítjük, morzsásra pirítjuk rajta a darált húst, hozzáadjuk a hagymákat, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a sűrített paradicsomot, és pár percig pirítjuk. Belekeverjük a darabolt paradicsomot, a tejfölt, és 3-4 percig forraljuk.

A palacsintatésztához keverjük az ásványvizet, és 24 cm átmérőjő serpenyőben a szokásos módon 6 db palacsintát sütünk.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A palacsintákat, a húsos ragut és a reszelt sajtot hőálló tálba rétegezzük, a tetejére palacsinta kerül, amit megszórunk sajttal. Az előmelegített sütőbe tesszük és 15 percig pirítjuk.

Tálalás előtt az olajat felforrósítjuk és a megmosott koktélparadicsomokat néhány perc alatt körbesütjük benne. A Felszeletelt lasagne mellé kínáljuk. Díszítésként megszórjuk vágott petrezselyemmel.