Padlizsános burgonya nudli olívával, kecskesajttal

Padlizsános burgonya nudli olívával, kecskesajttal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • A burgonya nudlihoz:
  • 375 g burgonya
  • 25 g vaj (puha)
  • 20 g búzadara
  • 3 db tojás
  • 100 g rétesliszt
  • szerecsendió
  • A nudli vajba forgatásához:
  • 50 g olvasztott vaj
  • A padlizsánraguhoz:
  • 2 db közepes padlizsán
  • 1 szál zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 80 g magozott olívabogyó
  • ½
  • mokkás kanál kakukkfű
  • 1 csomó petrezselyem
  • 10 dkg kecskesajt
  • 375 g burgonya
  • 25 g vaj
  • 20 g búzadara
  • 3 db tojás
  • 100 g rétesliszt
  • szerecsendió
  • 50 g olvasztott vaj
  • 2 db közepes padlizsán
  • 1 szál zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 80 g magozott olívabogyó
  • ½ mokkás kanál kakukkfű
  • 1 csomó petrezselyem
  • 10 dkg kecskesajt

Elkészítés:

A burgonyát héjában feltesszük főni. Ha megfőtt, leszűrjük, meghámozzuk, és burgonyatörővel áttörjük.

A padlizsánokat hosszában félbe vágjuk, késsel jól beirdaljuk a belsejét, olívaolajjal megöntözzük és sózzuk. Előmelegített sütőben, 160 fokon szép arany barnára sütjük (kb. 20-30 perc).

Amíg a padlizsán sül, kevés sóval feltesszük a vizet a burgonya nudlihoz, és amíg a víz felforr, kidolgozzuk a tésztát (az áttört burgonyához adjuk a többi hozzávalót, jól összedolgozzuk, és kis nudlikat készítünk belőle). A nudlikat a lobogó vízbe tesszük és megfőzzük. A forró vízből kiszedve a nudlikat lecsepegtetjük, és a vajjal átforgatjuk. Az elkészült tésztát félretesszük.

A padlizsánok belsejét kikaparjuk. A hagymát, fokhagymát apró szeletekre vágjuk, és a felhevített olívaolajon megfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a nudlit, az olívabogyót, a finomra vágott petrezselymet, a kakukkfüvet és végül a kecskesajtot. Az egészet a serpenyőben összerázzuk és forrón tálaljuk.

Tálalhatjuk magában, kevert salátákkal, valamint sült és grill húsok köreteként is kitűnő.