Padlizsánkrém

Padlizsánkrém
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 kisebb méretű, zsenge padlizsán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 evőkanál aprított friss petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál majonéz (házi vagy univer)
  • frissen őrölt tarka bors
  • 5 kisebb méretű, zsenge padlizsán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 evőkanál aprított friss petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál majonéz (házi vagy univer)
  • frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A padlizsánokat alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Hosszában félbevágjuk és lapjával lefele, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk.
220 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 45 perc alatt készre sütjük.
Ha a padlizsánok megsültek, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Ha kihűltek, egy kanál segítségével a belsejüket tálba kaparjuk, majd villával alaposan összetörjük. A lila hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszelem, a petrezselymet felaprítjuk. Az összetevőket a majonézzel és a padlizsánpéppel együtt alaposan elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, ismét átkeverjük, és néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Megjegyzés:

A receptet GastroHobbi küldte be. Köszönjük!